Kunstroute Kralingen-Crooswijk
Kunstroute Kralingen-Crooswijk Kunstroute Kralingen-Crooswijk
Kunstroute Kralingen-Crooswijk
kunstroute deelnemers activiteiten praktisch 2007 organisatie
Kunstroute Kralingen-Crooswijk

Kunstroute Kralingen-Crooswijk

Kunstroute Kralingen-Crooswijk

kunstroute

Kunstroute Kralingen-Crooswijk
(Rotterdam)

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2008 werd voor de tweede maal open atelierdagen in Kralingen-Crooswijk georganiseerd. De ateliers waren open van 11 tot 18 uur. Ondanks de regen was het een geslaagde route!

Foto's kunstroute 2008

Tessel Schmidt heeft foto's gemaakt van de hele route. De foto's zijn te zien op de site Flickr via onderstaande links.

Zie hier de Foto's van de route

En de foto's als Slideshow

Kunstroute 2008

Contact kunstenaars

Gedurende twee dagen openden ruim 60 kunstenaars hun deuren en verwelkomden bezoekers in hun atelier. Bij veel kunstenaars was het ook mogelijk een kunstwerk te kopen of een opdracht te plaatsen. Via het deelnemers overzicht kun u alsnog in contact komen met de kunstenaars.

11 en 12 oktober Baarsjes Amsterdam

Voor het eerst was er dit jaar een uitwisseling met de atelierroute van stadsdeel de Baarsjes van Amsterdam georganiseerd. Een aantal kunstenaars uit deelgemeente Kralingen-Crooswijk zal, als gast, werk tonen in de grootste atelierroute in Amsterdam, die in het weekend van 11 en 12 oktober wordt gehouden. Zie www.openatelierroutedebaarsjes.nl

De kunstenaars uit de Baarsjes hebben op hun beurt hun werk tentoongesteld in Kralingen-Crooswijk.

Verf... textiel... video... hout...

In de ateliers kon u een indruk krijgen van de uiteenlopende manieren van werken en van de verschillende disciplines en technieken. Schilderijen, beelden, foto’s, hoeden, grafiek, keramiek, textielontwerpen, videokunst, twee- en driedimensionaal werk.

Opening

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk werd op vrijdag 26 september feestelijk geopend door de schrijver/journalist Peter Ouwerkerk.

Datum:   vrijdag 26 september 2008
Tijd:        16.30 uur
Plaats:    Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9

Overzichtstentoonstelling

Vanaf 26 september tot 11 oktober is in Galerie Kralingen een overzichtstentoonstelling ingericht van een werk van elk van de deelnemende kunstenaars.

Extra activiteiten

In Kralingen en Crooswijk waren er rondom de openingen van de tentoonstellingen van kunstroutedeelnemers en hun gasten allerlei extra evenementen.

Expositie Rabobank

Voorafgaand aan de Kunstroute was er bij de Rabobank aan de Lusthofstraat 124, werk van een aantal deelnemende kunstenaars geëxposeerd.

Tuinpad als levensreis

De kunstroute Kralingen/ Crooswijk liep via Pro Rege dit jaar, Oudedijk 113. Met bijzondere aandacht voor de VerhalenTuin, rondom dit kerkelijk centrum. Door de tuin loopt dan een route, het TUINPAD ALS LEVENSREIS, met 9 momenten van bezinning: bij elke plant en boom een overweging over de symbolische betekenis, en enkele gedachten ter overweging.

Het tuinpad is ontwikkeld door Peter van Helden en vormt zijn bijdrage aan de kunstroute. Een bronzen beeld van Sarah van Roon zal u langs dit pad vergezellen. Centrum Pro Rege is open op zaterdag van 11.00 - 18.00u en op zondag van 12.00u - 18.00u. We hopen natuurlijk op mooi weer.

 

Kunstroute Kralingen-Crooswijk