KINDERKUNSTROUTE
ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 OKTOBER

Op een vijftal locaties in Kralingen Crooswijk wordt de komende weken onder leiding van echte kunstenaars uit de deelgemeente kunst gemaakt door kinderen. Er wordt samengewerkt met verschillende Buiten Schoolse Opvangen en Buurtwerk, maar we proberen ook plaatsen vrij te houden voor losse inschrijvingen van kinderen.
Dit jaar zijn de twee grote thema’s ‘schutterij’ en ‘mode’. Tijdens een viertal workshops maken de kinderen kennis met het werk van de kunstenaar en werken ze samen of individueel aan een echt kunstwerk. De Rotterdamse Nachtwacht (onder voorbehoud) en zelfgemaakte vaandels (grote vlaggen) zijn in het weekend van 6 en 7 oktober te zien bij Speeltuinvereniging Schuttersveld. Draagbare doeken worden misschien getoond in een kindermodeshow.
Alles hangt af van de inzet van de kinderen.
Kinderen kunnen zich aanmelden voor deze workshops door een mail te sturen naar info@kunstroutekralingencrooswijk.nl onder vermelding van aanmelding ‘vier weken kinderkunst’. Je ontvangt dan een mail met overzicht van de verschillende data waarop nog plek beschikbaar is.

Op zaterdag 6 oktober kun je naast kinderkunst kijken en de geschiedenis van de schutterij bestuderen ook zelf kunst maken in Speeltuinvereniging Schuttersveld. Dit kan gecombineerd worden met spelen in de speeltuin. Maar let op: je moet je wel op tijd aanmelden om mee te kunnen doen en vol is vol. Leeftijd: 7-12 jaar. Kinderen kunnen tussen 13.00/13:30 uur gebracht worden en om 16.00 uur weer opgehaald op zaterdag 7 oktober, kosten 6,50. Hiervoor krijgen de kinderen workshops, een glaasje limonade en iets lekkers.
Vooraf aanmelden per e-mail naar info@kunstroutekralingencrooswijk.nl onder vermelding van ‘aanmelding kinderkunstroute zaterdag 6 oktober’.

Op zondag 7 oktober vertrekt er vanuit de speeltuin speciaal voor kinderen en hun ouders een gratis wandelroute langs mooie kunstwerken in de wijk, onder leiding van kunstenaar Vera Harmsen. Wel graag aanmelden door een mail naar info@kunstroutekralingencrooswijk. nl onder vermelding van ‘aanmelding wandelroute zondag 7 oktober’.

Op zaterdag 6 en op zondag 7 oktobergeeft Sherin Subhani workshops Origami in haar atelier in Crooswijk, Van Galenstraat 19. Kosten: 2,50.