Slaakhuys | de festival lounge
ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 OKTOBER | SLAAK 34

Duurzaamheid in de praktijk. Vakmanschap en ambachtelijkheid in het oude deelgemeentekantoor en voormalig redactiegebouw van dagblad Het Vrije Volk. Het Slaakhuys ligt centraal in de deelgemeente Kralingen Crooswijk. Een ideale festivallocatie van de Kunstroute.
De centrale hal is een grootstedelijke lobby voor de festivalbezoekers. Catering, bijzondere exposities, een lezing en een crisisdiner.
Césare Peeren verzorgt een lezing over superuse, de oogstkaart en cyclifiers; gereedschappen die door het door hem en Jan Jongert vijftien jaar geleden opgerichte bureau 2012 Architecten zijn ontwikkeld. Door hergebruik; superuse, en het slim aan elkaar koppelen van allerlei andere soorten afvalstromen door het ontwerpen van speciale aanpassingen in de huidige stad, cyclifiers, denkt 2012Architecten een praktisch antwoord op de huidige crisis te hebben!
Terwijl u luistert naar dit inspirerende verhaal - geďllustreerd met beelden van uitgevoerde projecten – kunt u geheel in stijl genieten van een crisisdiner. Deze maaltijd wordt bereid door een topkok, geheel van goede ingrediënten die door de voedsellogistiek overtollig zijn geworden. Daarnaast kunt u aan de bar Rotterdams bier, sap en Hollandse wijn krijgen. Het eten en de lezing worden geserveerd in het kantoor van 2012Architecten in het Slaakhuys. Het kantoor is geheel volgens de superuse methode met restmaterialen ingericht in het voormalig snookercentrum op de eerste etage. Reserveer de maaltijd voor 12 euro op info@kunstroutekralingencrooswijk.nl

Het programma is veelomvattend, van de Fashion & Design expositie tot een tentoonstelling van VosBrenner Design Studio: Stay Foreign door Denis Guzzo en Müge Yilmaz. In het Slaakhuys is ook een presentatie van duurzame initiatieven zoals Architecten 2012, de Meshprint Club en Atelier Mike Leach. Bij de Meshprint Club kunnen bezoekers onder meer zelf tasjes zeefdrukken.Nadat de deuren van de expositieplekken van de Kunstroute sluiten, kunt u op zowel zaterdag als zondag tot 20.00 uur nog borrelen en napraten in het Slaakhuys.