ARCHIEF - KUNSTROUTE AGENDA 2015

De eerste twee weekends van oktober 2015 staan weer in het teken van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.
We verwachten net als de voorafgaande jaren duizenden bezoekers, vooral op de centrale locaties.

Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans-van Beuningen, opent de route op vrijdagmiddag 2 oktober in Galerie Kralingen.
Daar vindt de overzichtstentoonstelling van alle deelnemer plaats, met een veiling van kunstwerken van deelnemers en een jazzconcert van Cruise Control.een deel van de overzichtstentoonstelling in Galerie Kralingen

Deze week al te zien in Kralingen:

Arte Concordia, beelden & vlaggen van 55 kunstenaars.
Trompenburg tuinen & arboretum, Honingerdijk 86: beelden van Jacqueline Specken & monochrome porseleinen schilderijen van Antoinet Deurloo.
Botanische Tuin, Cederstraat 5: beelden van Jacqueline Specken & Anton Vrede.
The Kitchen, Willem Ruyslaan 225: Esther Prinsze, foto's.


Nog te zien in Crooswijk:

Crooswijkerzand: Vera Harmsen, Willem van Hest, Mr. June, Tineke Noordzij & Jacqueline Specken.
Nivon, Dirk Smitstraat 7: Juan Heinson Huala, Jorge Kata Nunez, Hans van Roon & Corstiaan Boon.

Op vrijdag 2 OKTOBER om 18.20 uur is de veiling van geselecteerde kunstwerken in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9
De veilingsite is hier te bekijken.


    
foto's van de werken die vrijdagavond worden geveild en die op de veilingsite nader kunnen
worden bekeken met de bodemprijs


Op zaterdag en zondag 3 en 4 oktober is Galerie Kralingen met de overzichtstentoonstelling van veel deelnemende kunstenaars geopend van 12.00 tot 18.00 uur


Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is in Kralingen ook te zien van 12.00 - 18.00 uur:
NO WALLS EXPO – ‘GALLERIES ROTTERDAM’ & Rotterdam contemporary in het Slaakhuys, Slaak 34.


Nu al te zien in Kralingen:

Arte Concordia, beelden & vlaggen van 55 kunstenaars, Honingerdijk 86: beelden van Jacqueline Specken & monochrome porseleinen schilderijen van Antoinet Deurloo Botanische Tuin, Cederstraat 5: beelden van Jacqueline Specken & Anton Vrede The Kitchen, Willem Ruyslaan 225: Esther Prinsze, foto's

Nu al te zien in Crooswijk:

Crooswijkerzand: Vera Harmsen & Tineke Noordzij Nivon, Dirk Smitstraat 7: Juan Heinson Huala, Jorge Kata Nunez, Hans van Roon & Corstiaan Boon

        
linkerfoto: Nivon, 2e foto:Arte Concordia met beeld van Albert Kramer, 3e foto: Beeld van Anton Vrede in de Botanische Tuin
rechterfoto: Werk van Jacqueline Specken in Trompenburg Tuinen & Arboretum.
  

ZAT. 10 EN ZON. 11 OKTOBER 12.00 – 18.00 UUR
LUST HOFKWARTIER - Lusthofstraat 59
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225
Bewonersvereniging Lusthofkwartier heeft een tijdelijk adres in de Lusthofstraat. In samenwerking met deze vereniging wordt het winkelpand tijdens de Kunstroute ingericht als atelier, met kunstwerken van Sasha Zuidam, Agnes Bruintjes, Vera Harmsen, JAYVEN (Janny Veninga), Romy Lucas, Vera Harmsen en Margot Rijven.

ZAT. 10 EN ZON. 11 OKTOBER 12.00 – 18.00 UUR
POP-UP ART
Oostelijk Zwembad, Beatrixbad │ Gerdesiaweg 480 Oostzeedijk 356-A
De Kunstroute Kralingen-Crooswijk heeft dit jaar een groot aantal pop-up exposities. Op verrassende locaties kunt u kunst bewonderen.
Lees hier verder

ZAT. 3 EN ZON 4 OKTOBER 12.00 - 18.00 UUR
ZAT . 10 EN ZON 11 OKTOBER 12.00 - 18.00 UUR

NO WALLS EXPO – ‘GALLERIES ROTTERDAM’ & Rotterdam contemporary - Slaakhuys, Slaak 34
Tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is een vernieuwde versie van NO WALLS Expo te zien. NO WALLS Expo was eerder dit jaar te zien in de Fenix loods 1 op Katendracht, waar tijdens de Rotterdam Art Week vijftig sculpturen van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars werden getoond.
Lees hier verder

ZAT. 10 EN ZON 11 OKTOBER 12.00 - 18.00 UUR
DEELEN ART - Admiraliteitskade 90-B
Deelen Art pakt fors uit tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. De galerie neemt deel aan NO WALLS Expo in het Slaakhuys, maar heeft ook in eigen huis veel te bieden. Er is een indrukwekkende rij exposanten bij de galerie: Roberto Fanari, Eli Dijkers, Wessel Huisman, Rikki Kasso, Elzo Dibbets, Lia Laimböck, Robert Vorstman, Carola Schapals, Erik Tierolf, Johan Scherft.
KUNSTROUTE
KRALINGEN-CROOSWIJK


DOORLOPEND T/M ZONDAG 11 OKT.
ARTE CONCORDIA 2015

Avenue Concordia
Lees hier verder

VRIJDAG 2 OKTOBER - 17.00 UUR (INLOOP)
OPENING NEGENDE KUNSTROUTE DOOR SJAREL EX

Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9
Lees hier verder

VRIJDAG 2 OKTOBER - 18.20 UUR
VEILING VAN GESELECTEERDE KUNSTWERKEN

Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9
Ga hier naar de veilingsite
Lees hier verder

VRIJDAG 2 OKTOBER - 20.00 UUR
LIVE OPTREDEN CRUISE CONTROL

Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9
Lees hier verder

VRIJ. 9 OKTOBER 16.30 UUR
OPENING ‘KUNST IN DE STEEK’
Eetcafé De Steek, hoek Lusthofstraat-Waterloostraat.
In Eetcafé De Steek is werk te zien van beeldend kunstenaar José Ras. De opening van deze expositie wordt verricht door Marianne Grootenboer (beeldend kunstenaar en schrijver).

ZAT. 10 OKTOBER 11.00 UUR
OPENING KUNSTROUTE WEEKEND KRALINGEN
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225
Het Kralingse weekend van de Kunstroute gaat van start met een opening in verzorgingshuis De Nieuwe Plantage. Na een welkom vanuit het bestuur van de Kunstroute kunnen met een kopje koffie of thee de kunstwerken worden bezichtigd, door onder begeleiding van Nelleke Spaan door buurtbewoners zijn vervaardigd. Een muzikale verrassing zorgt voor een leuke omlijsting van deze opmaat naar het weekend vol kunst en cultuur in Kralingen.

ZAT. 10 OKTOBER 10.00 – 17.00 UUR
BB Interior, Lusthofstraat 90-94
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225
Kralingen heeft er met BB Interior niet alleen een mooie nieuwe interieurwinkel bij, maar ook een nieuw adres waar doorlopend kunstwerken zijn te zien van diverse kunstenaars.
Lees hier verder

ZAT. 10 OKTOBER 17.00 UUR
OPENING BOB SMIT GALLERY SOLOTENTOONSTELLING OLAF MOOIJ
Bob Smit Gallery, Slaak 20
Bob Smit Gallery opent op een nieuwe permanente locatie, in het hart van Kralingen. De openingsexpositie toont werk van Olaf Mooij onder de titel ‘On a road to fame and fortune’. Bob Smit en Olaf Mooij zullen blijven samenwerken onder het motto “Let’s get the engine started and put some gas on it!”.
De eerste expositie duurt tot 15 november.
Contact: Bob Smit, 06-24.87.65.94 en Sophie de Vos, 06-34.42.62.44
ZAT. 10 OKTOBER 19.30 UUR
LITERAIRE AVOND IN DE BAKKERS WINKEL - De Bakkerswinkel │ Oostplein 223-A
De Bakkerswinkel is het verrassende decor voor een literaire avond van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Dichters die hieraan meewerken zijn José van Zutphen, Frank Vingerhoets, Eddy Geerlings, Suzanne van Munster, Hans Wap en Reinier van Mourik. Zij worden omringd door het werk van Sylvie Overheul en Flip Kolet.
Er is een muzikale verrassing en de presentatie is in handen van Jan M. de Grauw (schrijver, schilder, fotograaf). Voorzitter Arjen Baas van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk sluit het programma af.


ZAT. 10 OKTOBER 17.00 - 20.00 UUR
NO WALLS EXPO – MUZIEK EN BORREL - Slaakhuys, Slaak 34
Op zaterdag 10 oktober wordt er bij de NO WALLS Expo van 17.00 tot 20.00 uur nog een cultureel schepje bovenop gedaan met muziek en een drankje. NO WALLS Expo is een ware viering van hedendaagse kunst. Benieuwd wat Rotterdam te bieden heeft? Kom dan langs en geniet in het Slaakhuys!

ZAT. 10 OKTOBER 17.30 UUR
OPENING FOTOTENTOONSTELLING - Pro Rege, Oudedijk 113
Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober exposeren negen fotografen met hun werk in Pro Rege. De fotografen zijn Marcel Koeleman, Wil Verkleij, Monique Veldhoven, Mevrouw Jansen, Marita Beukers, Esther Prinsze, Ad Vermeer, Jan de Grauw en Einar Been.
De opening wordt verricht met een geluidsperformance door slide-gitarist Ad Vermeer en een speech van Jan M. de Grauw (fotograaf, schilder, schrijver en voormalig voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk).KUNSTROUTE CROOSWIJK

ZAT. 3 OKTOBER 11.00 – 18.00 UUR
FESTIVALCAFE CROOSZON. 4 OKTOBER 12.00 – 18.00 UUR
Croos Exercitiestraat 2

Croos wordt een nieuwe culturele hotspot in Crooswijk. Tijdens de Kunstroute is alvast een voorproefje te zien. Op zaterdag 3 oktober om 11.00 uur opent de Kunstroute in Crooswijk bij Croos met een welkomstwoord van Croos, een toespraak van Debora Fernald namens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk en uitleg over het Crooswijkerzand door Ivo Streng.
Lees hier verder

ZAT. 3 EN ZON. 4 OKTOBER 12.00 – 18.00 UUR
CROOSWIJKERZAND EXPOSITIES EN ACTIVITEITEN

Crooswijkerzand, Catharina van Zo elenstraat Het Crooswijkerzand was een braakliggend terrein gelegen tussen de Catharina van Zoelenstraat, Kerhoflaan, Rusthoflaan en de Paradijslaan. Inmiddels is dit stuk land ter grootte van ruim twee voetbalvelden omgetoverd tot een groene verblijfplaats.
Lees hier verder

ZAT. 3 EN ZON. 4 OKTOBER 12.00 – 17.00 UUR
DE KRACHT VAN ROTTERDAM

Brugwachtershuisje, Zaagmolenbrug De Kracht van Rotterdam laat twaalf fotografen exposeren in het niet meer gebruikte brugwachtershuisje van de Zaagmolenbrug over de Rotte.
Lees hier verder

ZAT. 3 EN ZON. 4 OKTOBER 12.00 – 18.00 UUR
NIVON 90 - Novon, Dirk Smitsstraat 76
Nivon Rotterdam bestaat dit jaar 90 jaar. Reden voor een extra feestelijke deelname aan de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.
Lees hier verder

ZONDAG 4 OKTOBER 13.00 UUR
WANDELPARADIJS CROOSWIJK
Croos, Exercitiestraat 2
Om 13.00 uur begint vanaf Croos een wandeling door Nieuw Crooswijk onder leiding en met uitleg van historicus Dik Vuik. De wandeling voert via de Paradijslaan naar Crooswijkerzand en vervolgens via de Kerkhoflaan weer terug naar Croos. Onderweg worden verrassende plekken bekeken en wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van de wijk. Duur: circa 60 minuten.

ZONDAG 4 OKTOBER 17.00 UUR
LIVE OPTREDEN CHARL DELEMARRE
Nivon, Dirk Smitsstraat 76
Charl Delemarre is een gedreven singer-songwriter met een missie. Een rondtrekkende enigszins getormenteerde troubadour op oorlogspad, met een rugzak vol met persoonlijke liedjes. Recht uit het hart en uit het leven gegrepen. Een einzelgänger die bij nacht en ontij rusteloos door de donkere krochten en steegjes van de oude binnensteden doolt.


Plus Parade Festival

In de week van 5 tot en met 9 oktober zal het Plus Parade Festival weer plaatsvinden.
Dit festival is voor alle ouderen in Kralingen-Crooswijk, ​met exposities ​, optredens en verschillende inspirerende workshops.
Dinsdag 6 okt. van 13.30 tot 17.00​ uur​:
Inspiratiebijeenkomst​ ​met OMA GREET en een optreden van het Laurensorkest. Paleiszaal Pompgebouw De Esch aan de Rijnwaterstraat Rotterdam​.

Plus Parade Festival

In de week van 5 tot en met 9 oktober zal het Plus Parade Festival weer plaatsvinden.
Dit festival is voor alle ouderen in Kralingen-Crooswijk, ​met exposities ​, optredens en verschillende inspirerende workshops.

Nieuwe pop-up-expositie:
Frits Ruysstraat 22 met werk van Lara Muradjan🎸 Muzikale verrassing:
zanger-gitaris Dave Freebird op zondagmiddag 11 okt. 14.00 en 16.00 uur, Lusthofstraat 59, bij de expo's van Agnes Bruintjes, Vera Harmsen, Romy Lucas, Margot Rijven, Janny Veninga & Sacha Zuidam.


Lambertusstraat 104 nodigt u uit
Naast een kopje koffie of thee en natuurlijk een diversiteit aan kunst wordt u in het gebouw getrakteerd op meerdere optredens gedurende de dag.

P R O G R A M M A :

Zaterdag 10 oktober: 
13.00 -13.15 uur
   Retorisch Kwartet - zingt
14.00 -14.10 uur
  Herman Coenen - dicht
15.00 -15.15 uur
  Retorisch Kwartet - zingt
16.00 -16.10 uur
   Herman Coenen - dicht
17.00 -17.10 uur
  Herman Coenen - dicht

Zondag 11 oktober:
13.00 -13.15 uur
 Catherine Van Vliet-Saivres - dicht
14.00 -14.10 uur
 Canto Lyrico - zingt
15.00 -15.15 uur
 Catherine Van Vliet-Saivres - dicht
16.00 -16.10 uur
Canto Lyrico - zingt
17.00 -17.10 uur
Catherine Van Vliet-Saivres - dicht

Locatie: Lambertusstraat 104 (zijstraat Lusthofstraat)
Atelier open: 12.00 - 18.00 uur

Graag tot 10 of 11 oktober