Tentoonstelling Vera Harmsen vanaf 4 september in het NIVON

Dierenbloemen-VH---Kikkerbe“Van 4 september t/m 23 oktober 2016 exposeert Vera Harmsen haar werk in het NIVON-gebouw. Haar website toont dat zij heel veelzijdig is. Zij maakt collages (bloemendieren) en muurschilderingen (ook in opdracht) en zij beschilderde electriciteitshuisjes die de buitenruimte opfleuren. Voor de SKVR verzorgt zij stadswandelingen waarbij zij vertelt over architectuur, kunst en de historie van de stad Rotterdam. Daarnaast heeft zij veel reizen gemaakt, in Europa en daarbuiten (zij had o.a. een expositie in Spanje). Zowel de natuur als de cultuur van de bezochte landen en de indrukken die zij er opdeed hebben haar werk duidelijk beinvloed.
Speciaal voor de tentoonstelling in het NIVON-gebouw heeft zij landschapsschilderijen uitgekozen die geinspireerd zijn op haar wandelreizen in Nepal IHimalaya) en wat later in Parc Mercantour (Frankrijk). De tentoonstelling bij NIVON is mede onderdeel van de Kunstroute 2016 (8 en 9 oktober) die ook dit jaar ons gebouw zal aandoen. In deze periode viert Vera ook het feit dat zij al 30 jaar een geinspireerd kunstenaar is, aanleiding voor een extra feestelijke opening op zondag 4 september. Alma BrevĂ© zal de expositie openen, en er is een muzikaal optreden van Dave’s Wave.
Vera zal een korte inleiding geven over haar werk tijdens de kunstroute ( 9 oktober) in een zaal van het Nivon centrum. Tijdstip van de lezing 14.00 en om 16.00 uur en tijdstip van de opening van de tentoonstelling 15.00 uur (wordt later bekendgemaakt.) Blijf onze website in de gaten houden!

LC-in-Mercantour-.02