3de PLUS PARADE FESTIVAL in Kralingen-Crooswijk van 9 t/m 15 oktober 2016

pluspunt

Bent u creatief? Houdt u van kunst? Of bent u gewoon nieuwsgierig? Kom naar het Plus Parade Festival en ontdek waar uw creatieve talenten liggen.

Het Plus Parade Festival biedt senioren de kans om hun talenten te ontdekken en hun passie te volgen tijdens inspirerende gratis workshops. Ook zijn er optredens en exposities van werk van ouderen te zien, zoals schilderijen, textielwerk, gedichten en foto’s. Na twee succesvolle jaren, alweer de derde editie! Het Plusparade Festival wordt ook dit jaar weer gecombineerd met de Kunstroute in Crooswijk en Kralingen.
We kiezen bewust voor deze periode omdat er veel mooie diverse kunst te zien en te horen is. Dit werkt inspirerend, ook voor amateurs. Met het Plus Parade Festival willen we graag mensen bereiken die niet of nauwelijks aan kunstactiviteiten toekomen. Door actief aan kunstactiviteiten mee te doen ontdek je je eigen talenten en mogelijkheden. Zoals een deelnemer bij het dichten zei: “ Ik wist niet dat ik het kon! Ik schreef en dacht er niet over na wat anderen er van zouden vinden. Nu krijg ik complimenten op mijn 76ste!!”.
Het is voor ouderen soms wat moeilijker om naar kunstinstellingen te gaan, daarom komen de kunstenaars naar de locaties toe. Door ouderen bezig te zien worden anderen ook uitgedaagd.

Koffie met gedichten
Dichter Manuel Kneepkens opent op 9 oktober om 10.00 uur in Hoppesteyn het derde Plus Parade Festival door enkele van zijn gedichten voor te dragen. Aansluitend is er een korte presentatie van Dik Vuik over de Koninginnekerk, en er is muziek met Eduard van der Wouden.
Ook wordt de Textiel expositie geopend van textielwerken van de Portugese ouderen uit Hoppesteyn. Zij hebben gewerkt onder begeleiding van modeontwerper Eli den Hertog en Judith Böhmer, o.m. textiel. En er is op fotografiegebied in Hoppesteyn een expositie van Helmut Tjemmes. Hij is al ruim 60 jaar aan het fotograferen!

In de middag is er een bustour langs de Crooswijkse Kunstroute.

Iedere dag geven kunstenaars workshops, o.a. schilderen, boetseren, muziek, textiel, dichten en papierkunst, op locatie. Dit zijn De Esch, De Nieuwe Plantage, Hofje van Gerrit de Koker, Hoppesteyn, Oostmolensteyn, Pniël en Rubroek.
De week wordt vrijdagmiddag afgesloten met een dansfestijn in Rubroek met muziek van DJ-Djok uit de jaren 50 en 60 tig. En voor de liefhebbers is er op 15 oktober weer een bustour langs de Kralingse Kunstroute.

Voor informatie over het volledige programma van het Plus Parade Festival en/of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Martijn de Kreek of Heili Bassa 010 – 467 17 11 + email m.dekreek@nullpluspuntrotterdam.nl of info@nullpluspuntrotterdam.nl ; website www.pluspuntrotterdam.nl

Het Plus Parade Festival is onderdeel van het programma Lang Leve Kunst in Kralingen- Crooswijk. D.i. een gezamenlijk project van de zorg-, welzijn-, en cultuurinstellingen Aafje, Cultuurscouts, Leliezorggroep, Middin en Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie. Lang Leve Kunst is een landelijk initiatief van de Stichting RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo.