PLUS PARADE FESTIVAL KRALINGEN-CROOSWIJK

ZONDAG 9 OKTOBER T/M ZATERDAG 15 OKTOBER
Locatie: verschillende locaties

Bent u creatief? Houdt u van kunst? Of bent u gewoon nieuwsgierig? Kom naar het Plus Parade Festival en ontdek waar uw creatieve talenten liggen. Het Plus Parade Festival in Kralingen-Crooswijk biedt senioren de kans om hun talenten te ontdekken en hun passie te volgen tijdens inspirerende gratis workshops. Ook zijn er optredens en exposities van werk van ouderen te zien, zoals schilderijen, textielwerk, gedichten en foto’s. Na twee succesvolle jaren is dit alweer de derde editie! Het Plusparade Festival wordt ook dit jaar weer gecombineerd met de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Het is voor ouderen soms wat moeilijker om naar kunstinstellingen te gaan, daarom komen de kunstenaars naar de locaties toe. Met het Plus Parade Festival willen we graag mensen bereiken die niet of nauwelijks aan kunstactiviteiten toekomen. Door actief aan kunstactiviteiten mee te doen ontdek je je eigen talenten en mogelijkheden. Zoals een deelnemer bij het dichten zei: “ Ik wist niet dat ik het kon! Ik schreef en dacht er niet over na wat anderen er van zouden vinden. Nu krijg ik complimenten op mijn 76ste!!”.
Het Plus Parade Festival opent op zondag 9 oktober om 10.00 uur met een koffieochtend bij zorgcentrum Hoppesteyn. Manuel Kneepkens draagt gedichten voor. Aansluitend is er een korte presentatie van Dik Vuik over de Koninginnekerk, en er is muziek met Eduard van der Wouden. Er wordt ook een expositie geopend van textielwerken van de Portugese ouderen uit Hoppesteyn. Zij hebben gewerkt onder begeleiding van modeontwerper Eli den Hertog en Judith Böhmer. Helmuth Tjemmes fotografeert al zestig jaar en exposeert met zijn foto’s. In de middag is er een bustour langs de Crooswijkse Kunstroute.
Iedere dag geven kunstenaars workshops, onder meer schilderen, boetseren, muziek, textiel, dichten en papierkunst, op locatie. Dit zijn De Esch, De Nieuwe Plantage, Hofje van Gerrit de Koker, Hoppesteyn, Oostmolensteyn, Pniël en Rubroek.
De week wordt vrijdagmiddag afgesloten met een dansfestijn in Rubroek met muziek van DJ-Djok uit de jaren ‘50 enc‘60. Voor de liefhebbers is er op zaterdag 15 oktober weer een bustour langs de Kralingse Kunstroute.
Het Plus Parade Festival is onderdeel van het programma Lang Leve Kunst in Kralingen- Crooswijk. Dat is een gezamenlijk project van de zorg-, welzijn-, en cultuurinstellingen Aafje, Cultuurscouts, Leliezorggroep, Middin en Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie. Lang Leve Kunst is een landelijk initiatief van de Stichting RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo.

Voor meer informatie: Martijn de Kreek of Heili Bassa: (010) 467.17.11, email m.dekreek@ pluspuntrotterdam.nl of info@nullpluspuntrotterdam.nl. Zie ook www.pluspuntrotterdam.nl

Ma. 10 oktober

Plus Parade Festival, info: Martijn de Kreek of Heili Bassa: tel. (010) 467.17.11 of info@nullpluspuntrotterdam.nl. www.pluspuntrotterdam.nl.
10.00 – 12.00 uur: Workshop schilderen door Moses Rahimi
Hoppesteyn, Boezemsingel 100
14.00 – 16.00 uur: Proefles schilderen door Ineke Box
Watertorenschool, Snelfilterweg 270
14.00 – 16.00 uur: Workshop schilderen door Nelleke Spaan
Hofje van Gerrit de Koker, Hermonlaan 57
14.00 – 16.00 uur: Vertelvoorstelling door ouderengroep Atrium
Pniël, Oudedijk 15

Di. 11 oktober

Plus Parade Festival
10.00 – 12.00 uur: Workshop zingen – presentatie Mirjam Kroonenburg
Oostmolensteyn, Rubensstraat 48 C
13.30 – 15.30 uur: Workshop boetseren door Kees Buckens
Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 7-23

Wo. 12 oktober

Plus Parade Festival
14.00 – 15.30 uur: Workshop textiel door Eli den Hartog en Judith Böhmer
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225
15.45 – 17.00 uur:Opening expositie Willem Nieland. Verhalentafel door Miep Oosterling en Rubia Meijer
De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225

Do. 13 oktober

Plus Parade Festival
14.00 – 15.30 uur : Workshop papierkunst door Tonny van der Linden
Pniël, Oudedijk 15

Vr. 14 oktober

Plus Parade Festival 
14.00 – 15.00 uur: Workshop Linedance door Colinda de Klerk
Rubroek, Crooswijksekade 15
15.30 – 17.00 uur: Dansen op muziek uit de jaren ’50-’70, met DJ Joke
Rubroek, Crooswijksekade 15
17.30 uur: Opening fotografieoverzicht, Lusthofstraat 59
Opening: dichter Joop van den Bos; muziek:  Elly Bezemer zang en piano, Han Ruigrok op gitaar. Franse chansons, Zuid-Amerikaans repertoire en popballads.

Zat. 15 oktober

13.30-16.00: Plus Parade Festival, Kunstkijk-tourbus met gids
Wilt u mee? Martijn de Kreek of Heili Bassa: tel. (010) 467.17.11 of info@nullpluspuntrotterdam.nl. Zie ook www.pluspuntrotterdam.nl