Nieuwsbrief Kunstroute Kralingen-Crooswijk – maart 2017

Exposeren op de kunstroute-preview op 1 april (geen grap!)

Werk inleveren op vrijdag 31 maart van 11 tot 13 uur

 

Onze kunstroute is op verzoek van de Bedrijven Investering Zone (BIZ) Lusthofstraat, dé winkelstraat van Kralingen, ingegaan op het verzoek om regelmatig te exposeren met de kunstroute-kunstenaars. De BIZ organiseert vier evenementen per jaar. Daarbij worden zoveel mogelijk winkeliers gevraagd mee te werken als expositieplek. Meer daarover in een volgende brief.

Nu werken we als eerste proefproject mee aan het evenement ‘Beleef de Lusthofstraat’, op zaterdag 1 april. Er zijn proeverijen, spannende kinderactiviteiten, muziek en er is kunst! In de winkel van Bewonersvereniging Lusthofkwartier (voorheen een schoenenwinkel), waar vorig jaar de expositie over fotografie was.

Coördinator Willem van Hest richt een groepsexpositie in:

  • Je kunt op vrijdag 31 maart werk inleveren voor deze expositie;
  • Tussen 11 uur en 13 uur in Lusthofstraat 59;
  • Neem één tot maximaal 3 werken mee.

Wat kan worden opgehangen is afhankelijk van de hoeveelheid ingebracht werk.
Voor 3-d-werk is ruimte genoeg. Graag desgewenst zelf een sokkel meenemen.

Deelname is gratis, ook wordt geen commissie gerekend.

Natuurlijk is het bevorderlijk voor het leggen van contacten en van mogelijke verkopen als je zoveel mogelijk aanwezig bent op zaterdag 1 april tussen 10 en 17 uur. We zijn ook zichtbaar op straat met een kraam op de stoep.

We zorgen ook voor koffie, thee en dergelijke.

Niet verkocht werk graag ophalen op die zaterdagmiddag om 17 uur.

Een mooie gelegenheid om nu al ons gezicht te laten zien, wellicht wat te verkopen of een expositie aangeboden te krijgen, een workshop en de bezoekers warm te maken voor onze hoogtepunten in oktober.

Wil je deelnemen aan de expositie? Meldt je dan aan via info@nullwillemvanhest.nl

 

 

Inschrijving voor 11e Kunstroute Kralingen-Crooswijk

Het Kunstroute weekend Kralingen is dit jaar op 7 en 8 oktober en het Kunstroute weekend Crooswijk op 14 en 15 oktober. Schrijf je in als je je werk wilt laten zien aan een steeds groter wordend publiek tijdens de Kunstroute.

Inschrijven kan vanaf medio april via de link naar het formulier op onze website: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

Naast onder meer het festivalcafé Croos, een speciale veilingavond en straatkunst, zal de opening plaatsvinden op vrijdag 6 oktober in Galerie Kralingen. Ook komt er weer een culinaire route en houden we het programmaboekje in ere, naast natuurlijk de publiciteit die je gewend bent van ons en die we ook dit jaar zullen inzetten met onder meer vier pagina’s in maandblad De Ster, oplage 40.000. We gaan dit jaar extra veel aandacht besteden aan onze communicatie naar media en publiek, dus we verwachten veel aandacht voor de 11e Kunstroute.

 

Midzomerfestival Kralingen

Vanaf 23 juni is de Kunstroute Kralingen-Crooswijk weer één van de culturele partners van het derde Midzomerfestival Kralingen. Het thema is dit jaar ‘De tuin der lusten’.

Sommerhus treedt op tijdens de opening in de Botanische Tuin, net als ‘huisdichters’ Joop van den Bos en Manuel Kneepkens en we organiseren weer een expositie van deelnemers aan de route. Alle exposanten worden kort voorgesteld, zoals gebruikelijk. Deelname is weer kosteloos en ook hier wordt geen commissie gerekend. Zet het vast in je agenda! Meer nieuws volgt in een volgende brief.

 

Met een hartelijke groet,

Bestuur & coördinatie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk

 

Like ons op Facebook: www.facebook.com/kunstroutekc

Volg ons via Twitter: www.twitter.com/kunst-kc

www.kunstroutekralingencrooswijk.nl