FRANCINE HOUBEN OPENT DE 11E KUNSTROUTE

Francine Houben is creatief directeur van Mecanoo architecten. Met haar bureau brengt ze stedenbouw, landschap, architectuur, restauratie en interieur op een coherente manier samen. Haar oeuvre varieert van theaters, musea en bibliotheken tot kantoren, hotels, woonwijken en parken. Bekende gebouwen van haar hand in Rotterdam zijn woontoren Montevideo op de Wilhelminapier, Nieuw Terbregge, de Kapel Heilige Maria der Engelen in Crooswijk en haar eigen woonhuis met studio in Kralingen, waar ze al meer dan 25 jaar woont. Ieder ontwerp begint met observeren. Van mensen, van de plek, de cultuur en het klimaat. De analyse vormt het uitgangspunt voor een ontwerp dat aansluit bij de behoeften van nu, maar ook anticipeert op (on)voorspelbare veranderingen. Francine Houben was hoogleraar mobiliteitsesthetiek aan de TU Delft en doceerde aan de universiteiten van zowel Yale als Harvard. In 2015 reikte Koningin Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan haar uit voor haar gehele oeuvre.

Vrijdag 6 oktober 17.30 uur
Opening 11e Kunstroute Kralingen-Crooswijk door Francine Houben
Muzikale omlijsting: Elly Bezemer, zang en piano en Han Ruigrok , gitaar
Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9