ARTE CONCORDIA 2017: EEN MOMENT, NU: MO(NU)MENT

Zaterdag 9 september t/m zondag 8 oktober Zaterdag 7 en zondag 8 oktober, 12.00-18.00 uur Locatie: Avenue Concordia

Tot en met 8 oktober is de prachtige Avenue Concordia het podium van een bruisende en levendige buitenexpostie. De 4e editie van Arte Concordia. Naast grote beelden en installaties gaan er met medewerking van bewoners weer veel speciaal voor Arte Concordia vervaardigde kunstvlaggen uit. Deze vlaggen zijn tot 2 oktober ook te zien bij De Vlaggen-parade aan de Boompjes, waar ze op 18 september zijn onthuld door Jacob van der Goot (voorzitter van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur).

Er zijn optredens en performances, u kunt een rondleiding volgen, de kunstenaars tijdens de weekends ontmoeten bij ‘meet & greets’ en er is een parallel- tentoonstelling bij DOEN, in het oude postkantoor aan de Avenue Concordia 30. De tentoonstelling bij DOEN bevat onder meer speciaal voor Arte Concordia gemaakt werk in oplage van de deelnemende kunstenaars. Dit werk is te koop.

DOEN is open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (www.doen.do)

Kunsthistoricus Carla Hendriks geeft op zondag 17 september en zondag 1 oktober om 14.00 uur rondleidingen. Start hoek Avenue Concordia en Lusthofstraat. Groepsrondleidingen op aanvraag. Aanmelding via www.arteconcordia.nl

Curator van deze 4e editie is de bekende Nederlandse beeldend kunstenaar Karin Arink.

Over het thema ‘Mo(nu)ment’ zegt zij: “De wijk waarin de Avenue Concordia ligt, is een monumentaal ‘beschermd stadsgezicht’. Het woord ‘monument’ roept statige beelden in de publieke ruimte op, bijzondere gebouwen en herdenkingstekens die verwijzen naar het verleden. Tegelijk verbergen zich in dit woord de begrippen ‘nu’ en ‘moment’: monumenten verwijzen naar specifieke momenten in de tijd.” Alle kunstwerken zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en staan in relatie tot het dagelijkse komen en gaan van passanten en incidentele gebeurtenissen rondom de Avenue Concordia.

Karin Arink geeft op zondag 8 oktober een afsluitende rondleiding, om 14.00 uur, kosten 5 euro per persoon. Kijk voor actuele info op www.arteconcordia.nl

De 13 kunstenaars die werk in de publieke ruimte maakten:

Juan Beladrich
Willem Besselink
Anna Bondt
Ellen Boersma
Iris Bouwmeester
Paul Cox
Jessica van Deursen
Rolf Engelen
Albert Kliest
Robin Kolleman
Maurice Meewisse
Tanja Smeets
Josua Wechsler