PLUS PARADE FESTIVAL

Zaterdag 7 t/m zondag 15 oktober Locatie: verschillende zorgcentra in Kralingen- Crooswijk

OPENING PLUS PARADE FESTIVAL
Plus Parade Festival, beeldentuin en wandeling
Zaterdag 7 oktober, 10-30-12.00 uur
Locatie: Hofje van Gerrit de Koker, Taborstraat

Bent u creatief ? Houdt u van kunst? Of bent u gewoon nieuwsgierig? Kom naar het Plus Parade Festival en ontdek waar uw creatieve talenten liggen. Het Plus Parade Festival biedt senioren de kans om hun talenten te ontdekken en hun passie te volgen tijdens inspirerende gratis workshops. Ook zijn er optredens en exposities van werk van ouderen te zien, zoals schilderijen, textiel, keramiek en mozaïek. Na drie succesvolle jaren is dit alweer de vierde editie! Het Plus Parade Festival wordt ook dit jaar weer gecombineerd met de Kunstroute Kralingen Crooswijk.
Koffie met een verhaal en muziek Paulette Verbist, vice-voorzitter gebiedscommissie Kralingen Crooswijk opent het vierde Plus Parade Festival op 7 oktober om 10.30 uur in Het Hofje van Gerrit de Koker. Verhalenverteller Mohamed el Wakidi vertelt een mooi verhaal over wat kunst doet met ouderen. Naast verhalenverteller is Mohamed, zelf ook senior actief als amateur acteur. En natuur- lijk is er muziek. In de middag is er vanaf 13.30 uur een bustour langs de Kralingse Kunstroute. In de tuin van Het Hofje van Gerrit de Koker start ook om 12.00 uur de kunstroute met weer mooie beelden in de binnentuin. Tijdens het Plus Parade Festival geven kunstenaars workshops, onder meer schilderen, mozaïeken, boetseren, textiel, verhalen vertellen en papierkunst op locatie. Dit zijn Mazesteyn, De Nieuwe Plantage, Hofje van Gerrit de Koker, Hoppesteyn, Oostmolen- steyn, Pniël en Rubroek.

De week wordt zondagmorgen 15 oktober vanaf 10.00 uur afgesloten met optredens van Theater- werkplaats Oudere Rotterdammers en het HOPsterren- koor van Hoppesteyn. Ook is er de opening van de schildertentoonstelling van Toke Mes-Lebree. Haar wens om voor haar 90-ste nog te kunnen exposeren is hiermee gerealiseerd. En voor de liefhebbers is er op 15 oktober vanaf 13.30 uur een bustour langs de Crooswijkse Kunstroute.

Voor informatie over het volledige programma van het Plus Parade Festival en/of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Audrey de Zanger, a.dezanger@nullpluspuntrotterdam.nl of Heili Bassa, (010) 467.17.11, info@nullpluspuntrotterdam.nl. Het Plus Parade Festival is onderdeel van het pro- gramma Lang Leve Kunst in Kralingen-Crooswijk, een gezamenlijk project van de zorg-, welzijn-, en cultuurinstellingen Aafje, Cultuurscouts, Leliezorg- groep, Middin en Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie. Lang Leve Kunst is een landelijk initiatief van de Stichting RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo.