Inschrijving Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2018

Rotterdam, mei 2018

Beste kunstenaar,

Dit jaar kun je deelnemen aan 12e Kunstroute Kralingen-Crooswijk, de grootste kunstroute van Rotterdam. Tien dagen lang bruist Kralingen-Crooswijk van de activiteiten rond kunst en cultuur, exposities en podia met poëzie, spoken word en muziek.

Je krijgt voor je inschrijving heel veel terug, zoals een uitgebreid profiel in het programmaboekje waarvan je een aantal exemplaren kunt verspreiden onder je
bekenden. Je krijgt met je profiel ook aandacht op onze website en op onze facebookpagina met ruim duidend volgers. Verder kun je je werk laten zien op locaties die we tijdens de kunstroute voor je organiseren en waar we veel publiek verwachten. Voor betrekkelijk weinig kosten kun je je aan een groot publiek laten zien, de afgelopen jaren telden we tussen 3000 en 4000 bezoeken aan locaties van de kunstroute.

Ben je geïnteresseerd? Vul het formulier in voor 25 juni als je wilt deelnemen aan de Kunstroute Kralingen Crooswijk 2018. Doe dat via deze link: http://www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/site/index.php/inschrijven-kunstroute-kralingen-crooswijk-2018
Je kunt kiezen voor deelname aan het kunstrouteweekend Crooswijk & Kralingen-West (6 & 7 oktober) óf deelname aan het kunstrouteweekend Kralingen-Midden & Oost (13 & 14 oktober).

Midzomerfestival Kralingen –De magie van de tuin- Deadline inschrijving: 14 mei
Als je je inschrijft voor de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, krijg je ook dit jaar weer de gelegenheid om deel te nemen aan de expositie in de Botanische Tuin tijdens het Midzomerfestival Kralingen. Het thema is dit jaar ‘De magie van de tuin’. De deadline voor inschrijving is maandag 14 mei.
Afhankelijk van het aantal deelnemers kan met één of een aantal werken worden deelgenomen. De mogelijkheden zijn beperkt, het kan dus zijn dat we niet iedereen een plek kunnen aanbieden. Opening 22 juni, de laatste dag is 8 juli.

Nieuwe opzet
Dit jaar verandert er heel wat aan de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Galerie Kralingen sluit eind juni de deuren en is dus niet meer beschikbaar voor de route. Ook de overzichtstentoonstelling vervalt, omdat we daar geen goede ruimte meer voor hebben. We zijn bezig met alternatieve centrale locaties in Kralingen te vinden en willen daar wel weer een veiling organiseren. We hebben op dit moment een heel bijzondere nieuwe en goed bereikbare locatie op het oog, waar we hopelijk dus  alle ruimte zullen hebben werk te laten zien. Meer nieuws daarover volgt binnenkort!

Hotspots
Kralingen-Crooswijk wordt verdeeld in negen ‘hotspots’. Bij elke hotspot organiseren we één of twee verzamellocaties. Daar zorgt een curator (een bestuurslid, één van de coördinatoren of een externe curator) voor extra programmering. Denk aan muzikale optredens, poëzie, lezingen, performances. Zo ontstaan levendige plekken die veel aandacht zullen trekken van bezoekers.

Crooswijk en Kralingen-west; Kralingen-midden & oost
Al langer horen we dat één weekend Crooswijk weinig te bieden heeft en Kralingen teveel. Daarom is nu besloten de twee hotspots in Crooswijk samen te voegen met twee hotspots in Kralingen-West. Een hotspot  rondom het winkelgebied Middelpunt met de Frits Ruysstraat en de Vlietlaan. En een hotspot rondom de Botanische Tuin en Fleurs Depot rondom de Palestinastraat. Daarvoor kan worden ingetekend in het eerste weekend van 6 en 7 oktober.

Je kunt ook kiezen voor deelname aan het programma in het tweede weekend, in Kralingen-Midden en Kralingen-Oost, op 13 en 14 oktober. De hotspots rondom het Oostplein, Pro Rege en de Oudedijk, de Lusthofstraat, Oostzeedijk-Honingerdijk en de Esch.

Lusthofstraat
Deelnemers aan de Kunstroute Kralingen-Crooswijk kunnen met kleine werken exposeren in een etalage in een winkel in de Lusthofstraat, waarmee je veel publiek bereikt. De mogelijkheden zijn ook hier beperkt, het kan dus zijn dat we niet iedereen een plek kunnen aanbieden.

Versterking van de coördinatie
Elk jaar breidt de kunstroute zich verder uit. Nieuwe initiatieven in ons gebied sluiten zich aan, zoals de ondernemers van de Lusthofstraat en Stichting Plezierrivier de Rotte. Dit jaar viert kunstenaarsgroep Utopia in De Esch 40 jaar en wordt dat gevierd met extra exposities en activiteiten. Dat is al met al steeds meer werk voor de coördinatoren en het bestuur.
We zijn daarom erg blij dat we een nieuwe coördinator mogen verwelkomen, Annejole Jacobs-de Jongh. Zij is een aantal jaren actieve deelnemer geweest van de verschillende kunstroute-activiteiten en heeft veel ervaring in organisatie en coördinatie van culturele en commerciële evenementen o.a. door haar werkzaamheden in Hal 4 en in het bedrijfsleven.
Daarnaast blijft Willem van Hest als coördinator actief en is Ron Blom verantwoordelijk voor de website, de digitale communicatie en enkele bijzondere projecten en hotspots.

Met een hartelijke groet,
bestuur & coördinatie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk

 

Like ons op Facebook: www.facebook.com/kunstroutekc
Volg ons via Twitter: www.twitter.com/kunst-kc