UITNODIGING

Over enkele dagen gaat de Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2018 van start. Dit jaar met een aantal ingrijpende veranderingen. Na twaalf jaar Galerie Kralingen is de openingslocatie nu De Achtertuin (ism The Backyard Farm), Oostzeedijk 108. Een verborgen plek in Kralingen, achter het poortje naast de tramremise.

De opening vindt plaats op donderdag 4 oktober a.s. Inloop vanaf 17.30 uur. Deirdre Carasso, directeur van het stedelijk museum in Schiedam houdt de  openingstoespraak. Wij zijn blij en trots dat zij bereid is om de opening dit jaar te willen doen. Deirdre slaagde erin om het museum Schiedam weer op de kaart te zetten en aantrekkelijk te maken voor een breed publiek.

De route is weer over twee weekends verdeeld. De indeling is echter anders dan in voorgaande jaren en er is een andere grens getrokken. Op 6 en 7 oktober, het eerste weekend, ligt het zwaartepunt op Crooswijk en Kralingen West.

Op 13 en 14 oktober, het tweede weekend staat Kralingen Midden en Kralingen Oost in de spotlights. Daarbij is de Lusthofstraat een bruisend middelpunt. In de tussenliggende dagen zijn er kleine evenementen.

Ook de opzet van de kunstroute is dit jaar anders. Naast de atelierroute zijn er negen hotspots waar exposities te zien zijn en evenementen plaatsvinden. Vaak is dat een hoofdlocatie, met in de omgeving een aantal kleinere locaties. De hotspots zijn:

Hotspot StruisenburgHotspot HoningenHotspot MiddelpuntHotspot LusthofHotspot de Esch – Hotspot Pro RegeHotspot Botanische TuinHotspot ParadijsHotspot Crooswijk

Een rijk en gevarieerd programma van beeldende kunst, fotografie, erfgoed, muziek, poëzie en lezingen. Een mooi en overzichtelijk programmaboekje geeft u alle informatie die u nodig hebt, het ligt al klaar op onze kunstlocaties. Geheel gratis mee te nemen!

U bent van harte uitgenodigd voor de opening en daarna voor een bezoek aan de vele plekken waar kunst gezien, gehoord en beleefd kan worden.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur en de coördinatoren van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk

 

LET OP! Er zijn enkele wijzigingen en aanvulling t.o.v. de papieren versie van het boekje.
klik hier voor een uitgebreide toelichting op het programma