HOTSPOT DE ESCH

DWL terrein, Pompgebouw, Hal 4

VEERTIG JAAR UTOPIA IN DE ESCH
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober, 12.00-17.00 u
Locaties:
HAL 3, Watertorenweg 180 Restaurant de Watertoren Paleiszaal Pompgebouw Waterbassins bij de filterhuisjes

Coöperatieve Verening Utopia is gevestigd in bij de Watertoren in De Esch, Kralingen, en bestaat in oktober veertig jaar. Een goede reden om hier aandacht aan te besteden tijdens de kunstroute. De leden van Utopia houden zich bezig met kunst, cultuur en tech- niek. De Watertoren, het Proeffiltergebouw, de Villa, Hal 1, Hal 2, Hal 3, restaurant de Watertoren en café TomTom, zijn allen onderdeel van Utopia.
Binnen Utopia bevinden zich diverse disciplines zoals architectuur, fotografie, grafische vormgeving, industriële vormgeving, 3-D design, 3-D printing, houtbewerking, metaalbewerking, edelmetaalbewer- king, muziek, film, patterns, schilderkunst, beeld- houwkunst en horeca.

De projecten waarmee Utopia als groep naar buiten is getreden zijn onder meer de futuristische HELIX-tentoonstelling, Ponton 010, Lijnbaanpoppen, stadhuiskamerinrichtingen, optredens en activiteiten in Hal 4, verlichting Watertoren en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op http://www.utopia-rotterdam nl.
Tijdens de kunstroute laten leden van Utopia (onder meer Marieke van der Meer en Vadim Gryadov, Rein Janssen, Hans en Tineke Werlemann) hun werk zien in Hal 3, Watertorenweg 180. De ingang is aan de kant van de waterbakken.
Verder zijn tijdens de kunstroute in de waterbakken van De Esch de Drijvende Eilanden van Chiel van der Stelt, Paul Wiese en Han van Hulzen te bewonderen. Langs de waterbakken worden ook één of meer filterhuisjes opengesteld waarin Mark Bijl en andere kunstenaars hun werk presenteren.

 

Diana van der Bent zingt tijdens de Kunstroute Kralingen tweemaal.
Op zaterdagmiddag 13 oktober zingt ze tussen 16.00 en 18.00 uur Franse chansons in Restaurant de Watertoren.
Op zondagmiddag 14 oktober zingt ze als jazz-zangeres met de
band Cruise Control, onder leiding van Ruud Bergamin, in de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch.

 

ATELIERGEBOUW NESSERDIJK (SKAR)
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober, 12.00-17.00 u
Locatie: Nesserdijk 406

In het Ateliergebouw Nesserdijk is een variatie te zien van schilderijen, keramiek, fotografie, beeld- houwwerk en figuratief werk van de volgende kunstenaars: Sander Buijk, Raoul Deleo, Eugenie Schardijn, Daniëlle Hefter, Geert Baas, Jan van de Pavert, Liesbeth van Ginneken