EXPOSITIE VAN HET WERK VAN DJON LOUIS SEEDORF IN EETCAFÉ DE STEEK

Datum/Tijd

Date(s) – 10/02/2019 – 24/03/2019
Hele dag
– KICK OFF! –

van 10 februari tot en met 24 maart 2019 exposeert de ‘Kralingse’ beeldend kunstenaar én kunstdocent Djon Louis Seedorf zijn werk in Eetcafé De Steek, Lusthofstraat 2a, Rotterdam-Kralingen. 

De expositie wordt geopend op zondagmiddag 10 februari om 16:00 uur door Hans Sibarani, directeur van het literair festival ‘Woordnacht’. Daarbij is iedereen van harte welkom!

De expositie draagt de naam ‘Kick off!’ omdat de vorige curatoren Jan de Grauw en Ad Vermeer het stokje hebben overgedragen aan de voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk: Arjen Baas. Jan en Ad hebben ruim vijf jaar prachtige exposities georganiseerd in Eetcafé de Steek. De Kunstroute Kralingen-Crooswijk en Arjen Baas zijn zeer verheugd om met een bijzondere ‘Kralingse’ kunstenaar aan een mooie nieuwe reeks te mogen beginnen! 

Djon Louis Seedorf is niet alleen een opvallende verschijning maar bovenal een beeldend kunstenaar die met zijn prachtige werk verrast, raakt en je aan het denken zet. In zijn werken zie je een weerslag van dat wat hem bezig houdt: De verhouding tussen gekleurd en wit, man en vrouw, tussen christendom en islam, Oost en West, waarheid en leugen, macht en populisme. De westerse wereld bevindt zich in een identiteitscrisis; alles verschuift en verandert of staat op z’n minst ter discussie. Dit alles komt terug in zijn, met vaart geschilderde, actuele werk. Soms kleurrijk, soms ingetogen en altijd verrassend. Zijn krachtige werk zet je vaak eerst op het verkeerde been en is nooit eendimensionaal.  Het centrale werk in de tentoonstelling Kick off! draagt de titel ‘Zwijgende stemmen’- 1. Leg niet je oor te luister, maar zie. De kijker mag de “sluier” optillen.

Voor meer informatie:
Monique Groeneweg
Mmn.groeneweg@nullgmail.com
mob: 06-5167560

Kunst in de Steek Djon Louis Seedorf met foto