Kunstroute Kralingen – Crooswijk zoekt een coördinator

Stichting Kunstroute Kralingen – Crooswijk organiseert dit jaar voor de 13de keer een kunstroute die gekenmerkt wordt door een diversiteit aan kunstuitingen, kunstvormen en kunstlocaties. De organisatie wordt gedaan door een bestuur en een tweetal coördinatoren. De kunstroute biedt een podium aan kunstenaars uit het gebied en wil daarbij kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek; kunstliefhebbers, geïnteresseerden en wijkbewoners uit straat en buurt.

Organisatie

Het bestuur bestaat uit een vijftal betrokken vrijwilligers. De coördinatoren fungeren als ‘spin in het web’ in de kunst en cultuur van Kralingen – Crooswijk. Bovendien hebben zij netwerken in de Rotterdamse kunst en cultuurwereld.

Door het vertrek van één van die coördinatoren is het bestuur op zoek naar versterking.

Taken

Bestuur en coördinatoren maken ieder jaar een projectplan voor de komende kunstroute. De coördinator gaat zich vooral bezig houden met het praktisch realiseren van de uitgangspunten uit het projectplan: de planning en budgetten van de kunstroute, coördinatie en (mede-)organisatie van programmaonderdelen, verbinden en samenwerken met andere Rotterdamse initiatieven op het gebied van kunst en cultuur, vergroten van de betrokkenheid van deelnemende kunstenaars en de ontwikkeling van het netwerk van (nog) niet deelnemende kunstenaars en collectieven, eindredactie en coördinatie van het programma(boekje) en werving en coördinatie van vrijwilligers.

Eigenschappen

Kennis van de kunst- en cultuurwereld in Rotterdam, bij voorkeur ook die van Kralingen – Crooswijk; beschikken over netwerken van Rotterdamse kunst- en cultuurorganisaties, lokaal  welzijnswerk, etc.; contactuele eigenschappen, een  ondernemende persoonlijkheid en organisatorische vaardigheden. Kortom; iemand die zich als een vis in het water voelt in de Rotterdamse kunst- en cultuurwereld en die graag organiseert en samenwerkt.

Je wordt onderdeel van een enthousiast team, waarbij veel waarde wordt gehecht aan jouw inbreng. Er is ruimte om ondernemend bezig te zijn binnen het kader van het projectplan. Bestuur en collega coördinator zijn je sparring-partners. Het betreft een parttime functie waarvoor een vergoeding beschikbaar is. Jouw bijdrage aan de route is geslaagd als kunstenaars en publiek in grote getale deelnemen, de route bezoeken en enthousiast zijn over de kwaliteit en presentatie.

Heb je interesse?  Graag ontvangen wij voor 22 april a.s. je reactie per mail. Met daarin motivatie en persoonlijke achtergrondinformatie, afgestemd op deze oproep.

Mails kunnen gestuurd worden naar: dikvuik@nullgmail.com 

Voor informatie kun je contact opnemen met:

Arjen Baas voorzitter telefoon: 0613 737951

Dik Vuik secretaris telefoon: 0610 080405

Annejole Jacobs mede-coördinator telefoon: 0651 453789

Informatie over de kunstroute is te vinden op: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl