Programma en lokaties

LET OP! Er zijn enkele wijzigingen en aanvulling t.o.v. de papieren versie van het boekje.
Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het programma

Hoe maken we een kunstroute spannend voor een breed publiek? Want dat is wat we willen: uitingen van kunst en cultuur laten zien en horen aan een breed en divers publiek. Omdat het de moeite waard is, rijker maakt, omdat het goed voelt en onze horizon verruimt.

Dat bereiken we door te verrassen. Door dingen te doen die we niet eerder deden. Door een laagdrempelig aanbod te organiseren dat divers is en veel mensen aanspreekt, ook mensen die dat niet gewend zijn.

Zo ontstond het vergezicht van een kunstroute met hotspots, als een levendige kralenketting door Kralingen en Crooswijk. Het idee werd met een veelheid aan mensen uitgewerkt en vorm gegeven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Gebaande paden verlaten vraagt lef en verbeeldingskracht.
En alertheid; voor je er erg in hebt ben je weer in een oude groef beland. Het kost ook gewoon meer organisatietijd en het heeft dan ook weleens geknarst en gepiept tijdens de voorbereidingen. Dat maakt ons extra trots op het resultaat.

De hotspots bieden een combinatie van beeldende kunst, fotografie, muziekoptredens, lezingen en historische wandelingen, thema’s en boeiende onderwerpen. Teveel om op te noemen en
op verrassende locaties. Een aanbod voor jong en oud, ongeacht culturele achtergrond of maatschappelijke positie. Een aanbod waarin ateliers nog steeds de basis blijven, want de kunstroute begon immers ooit als een atelierroute. In dit programmaboekje kunt u dat allemaal vinden.

Ik ben er trots op dat we een complete winkelstraat hebben kunnen toevoegen aan ons aanbod; de Lusthofstaat. Vorig jaar nog klein, dit jaar verder uitgebouwd.
Mede dankzij de inzet van Annejole Jacobs, medecoördinator naast organisator van het eerste uur Willem van Hest.

Twee symbolische locaties wil ik graag uitlichten, de oude én de nieuwe startlocatie. Tegen de verwachting in kunnen we met dank aan de nieuwe eigenaar galerie Kralingen nog één keer als expositieruimte gebruiken. Maar we openen de kunstroute dit jaar op een gloednieuwe en verrassende locatie, De Achtertuin aan de Oostzeedijk.

Deze route zou er niet geweest zijn zonder het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars. En ook niet zonder de trouwe ondersteuning van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam en een aantal fondsen. Ik sluit af met u veel kijk-, belevings- en ontmoetingsplezier toe te wensen tijdens het bezoek aan onze kunstroute.
Namens bestuur, coördinatoren en vrijwilligers van de Kunstroute

Kralingen-Crooswijk, Arjen Baas, voorzitter

klik hier voor lokaties en programma

 

LET OP! Er zijn enkele wijzigingen en aanvulling t.o.v. de papieren versie van het boekje.

klik hier voor een uitgebreide toelichting op het programma