Zaterdag 12 en zondag 13 oktober | Avenue Concordia

Tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk presenteert een aantal kunstenaars hun beelden.
Op het groene middendeel tussen de Lusthofstraat en de Polanenstraat. In 2009 lieten Freetje Meijer en Cora Moret hier al de kunstinstallatie 'Avenue' zien. Cora neemt nu het initiatief om met meerdere kunstenaars de herfstige laan te veranderen in een beeldenavenue die de haren doet wapperen en de ogen doet knipperen.
Carla Feijen heeft een ware passie voor geometrie, de vormentaal van de natuur. Haar beelden van papier, bamboe of sisaltouw bevinden zich op het raakvlak met architectuur, een ruimte creĆ«rend om in te kunnen dromen. Marianne Fontein maakt beelden met een eenvoudige, maar uitgesproken vorm en kleur, die allerlei associaties opwekken. Astrid Meijer is geïnspireerd door processen van groei en verval. Zij verzamelt verweerde materialen die ze door minieme ingrepen transformeert tot nieuwe beelden.
Freetje Meijer's figuren van brons, steen of kunststof zijn steeds verbonden met iets of een ander in een onlosmakelijke band. Drie levensgrote vrouwen, voorover gebogen, wroetend in de aarde, zoeken naar liefde. Olaf Mooij heeft vooral bekendheid verworven met zijn autosculpturen in de openbare ruimte. Zijn recente autobeelden hebben geen gebruikswaarde meer, dat geeft ze een kwetsbare uitstraling. Cora Moret kijkt om zich heen, naar de mensen en hun omgeving. Haar schilderijen en tekeningen roepen verwondering op over het alledaagse. De installaties doen dat door zelf onderdeel van die omgeving te zijn. Karin de Visser is materiekunstenaar. Haar werk is geworteld in de geschiedenis en in het bijzonder die van Rotterdam. 'Het is de huid van de stad die ik onderzoek in al haar lagen en facetten.'
Tijdens de openingsuren van de Kunstroute zullen de kunstenaars zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn.