Locaties

Culinaire route
Vanwege het vijfjarig lustrum is er dit jaar een bijzonder onderdeel; de Kunstroute bevat een aantal culinaire verrassingen.
Op een aantal plaatsen wordt kunst in stijl gecombineerd met smakelijke gerechten. Eén van die plaatsen is het Rijk van Kralingen aan de Oudedijk 239-A. Zaterdag en zondag wordt dat omgedoopt in een heuse 'wild place'. Voor de fijnproevers is er een exclusieve wildproeverij georganiseerd. Bovendien is hier op zaterdagavond 8 oktober een optreden van de Kralingse dichter Joop van den Bos.
Ook op de volgende vier plaatsen wordt in combinatie met beeldende kunst en verhalenvertellers zinnenprikkelende culinaire kunst geserveerd: Het Lachende Varken (Vlinderstraat 3), Nivon Rotterdam (Dirk Smitsstraat 76), Sfeer (Lusthofstraat 45) en Vicini (Korte Kade 63, tevens de verzamellocatie voor fotografie).

Thema locaties
Locatie Podium O 950 is een van de speciale verzamellocaties waar een curator een samenhangende expositie maakt. In podium O 950 is een expositie productdesign & fashiondesign; op zondag 2 oktober gedurende het cultuurdebat en de veiling, en tijdens de Kunstroute alleen op zondag 9 oktober.
Zondag 2 oktober vindt van 16.30 tot 17.30 uur een cultuurdebat plaats, omlijst door levende muziek. Een panel van kunst- en cultuur prominenten discussieert met publiek over de vraag naar 'Zin en Onzin van Kunstroutes'. Aansluitend vindt van 18.00 tot 19.30 uur de kunstveiling plaats in Podium O 950 (Rietveld gebouw), in een zaal waar je met twee terrassen een prachtig uitzicht over de rivier en de stad. Opening verzamellocatie Podium O 950 op zondagmiddag 18 september.

In het souterrain van Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, vindt doorlopend een tentoonstelling plaats over het eerste meerdaagse popfestival op het Europese vasteland, namelijk het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in 1970. Tevens is er spirituele kunst te zien.

Verborgen Kwaliteiten van Crooswijk is een kunstproject over de positieve kanten van Crooswijk.
Op een aantal billboards langs de openbare weg worden onder meer de geschiedenis van de wijk, kunst, bijzondere gebouwen en actieve bewoners belicht. Locatie: langs de Crooswijksestraat/Schuttersveld.

Museum Rotterdam toont in Panorama Crooswijk met bewoners het karakter van de wijk. Leerlingen van OBS De Waaier laten zien wat ze willen bewaren.
Daarnaast vertellen verhalen en foto´s de recente geschiedenis, denk daarbij onder meer aan Jamin. Locatie: Huis te Krooswijck, Paradijsplein 1, Rotterdam.

Aan de Paradijslaan 130-B in Crooswijk is een bijzondere winkel te vinden: Rock 'n Rommel.
Deze winkel biedt musici, beeldend kunstenaars en makers uit verschillende disciplines een fysieke ruimte voor hun werk en hun ideeën maar ook 2e hands kleding met een eigen karakter. In de winkel exposeren/performen Crooswijkse graag geziene kunstenaars als Tjeerd Hendriks, Kim Paauw, Janneke van der Putten en Mike Redman. Daarnaast is er veel (live) muziek en liggen de ideeën op straat.
Door de samenwerking met het Ukelele Paradijs en de Witte Slagerij is er in Crooswijk een kleine magical mystery tour ontstaan.

Op donderdag 6 oktober vindt ook de preview van de Kunstroute plaats bij Rock 'n Rommel, in samenwerking met het Ukelele Paradijs en de Witte Slagerij waar onder andere Knalrood vegetarische hapjes verzorgt.
Bijzondere sprekers en live muziek zetten de toon en luiden dit mooie herfstweekend van 17.00 tot 20.00 uur in.

Locatie: Nivon, Dirk Smitstraat 76
Een presentatie van verschillende kunstprojecten van, door en over de gemeenschap. In samenwerking met bewoners, scholieren en anderen.
Producten zijn: tekst, foto, video, schilderijen en installaties.
Tijdens het weekeinde kunnen ook workshops worden gevolgd.

In het nieuwe café Vicini aan de Korte Kade 63 vindt een grote overzichtstentoonstelling plaats van alle fotografen die aan de Kunstroute deelnemen.
'Fotografen in Vicini' wordt op vrijdag 30 september 2011 om 17.00 uur officieel geopend. Vicini is een culinaire locatie.

Pop-up Galleries zijn een nieuw verschijnsel in de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.
Een pop-up gallery is een leegstaande vastgoed locatie die tijdelijk wordt ingericht als expositieruimte.
De jonge en ambitieuze Bob Smit, die sinds april een Gallery heeft aan de Kortekade 65-A, verzorgt met een netwerk van nieuwe eigentijdse galeristen deze pop-up-exposities.
Locaties voor de Pop-up galleries van Bob Smit Gallery worden uiteraard later bekend gemaakt.